Een innovatief medium gewijd aan werkgelegenheid en rekrutering. Artikels. Inspirerende video’s. Podcasts. Afterworks. Een community.

Technics

HVAC/HVAC onderhoudstechnicus : een baan die helemaal van deze tijd is !

Transition énergétique oblige, ce genre de profil est de plus en plus recherché… En effet, la rénovation thermique des bâtiments va souvent de pair avec la mise à niveau, la maintenance ou l’installation d’un système de chauffage ou de climatisation efficace. En quoi consiste le métier de technicien CVC et à quoi ressemble son quotidien ? 

#HVAC #technieker #onderhoud
Technics

Ontdek of elektricien worden iets voor jou is!

Misschien heb je het al gehoord: in België zijn elektrotechnisch installateur en onderhoudselektricien knelpuntberoepen. De technische sector vindt al een aantal jaar niet genoeg gediplomeerde elektriciens en zelfs geen jongeren (of al iets ouderen) die het beroep willen leren, hoewel er zo veel toekomst in zit. Why is there such an imbalance in supply and […]

Technics

5 tips voor het werven van technische profielen op TikTok

Artikel alleen beschikbaar in het Frans Depuis 2016, le réseau social TikTok a connu une croissance fulgurante, passant de 0 à 900 millions d’utilisateurs dans le monde. Les recruteurs sont de plus en plus nombreux à inclure TikTok dans leur stratégie de talent acquisition pour dénicher de jeunes candidats. Dans cet article, on vous explique […]

Technology

Developer: wie is de baas?

In de IT-sector is de toegang tot leidinggevende functies een belangrijke stap die wordt gezien als zowel een graal als een sprong in het onbekende.

Human Resources

Super Mario Boss: spelenderwijs rekruteren

In het tijdperk van ontspanning, sociale media en digitalisering zetten steeds meer bedrijven in op spelenderwijs rekruteren – ook ‘gamification’ genoemd. Deze rekruteringsgames zijn erg geliefd bij het merendeel van de kandidaten en kennen veel succes. Voor bedrijven is het ook een kans om kandidaten op een andere manier te leren kennen, en dan met name door hen de mogelijkheid te bieden om hun soft skills in de schijnwerpers te zetten.

Human Resources

Human after all? De impact van digitale technologie op salesfuncties

Voor heel wat salesprofessionals wekken concepten als big data, geautomatiseerde marketing en artificial intelligence een zekere stress of zelfs angst op, omdat ze vrezen dat hun job of beroep binnenkort zal worden vervangen door een robot of een algoritme.

Human Resources

9 tips voor een geslaagd sollicitatiegesprek

Je bent op zoek naar een job, je hebt een heleboel cv’s rondgestuurd, en dan krijg je plots het goede nieuws: je mag op gesprek komen. Proficiat, dat is geweldig nieuws! Nu vraag je je natuurlijk af hoe je zo’n gesprek het beste voorbereidt. Het is maar goed dat je je die vraag stelt, want […]

Engineering

Ingenieur of manager, heb je echt de keuze?

De wispelturige en onzekere economische situatie die we al een tiental jaar doormaken, zorgt ervoor dat steeds meer ingenieurs leidinggevende vaardigheden moeten aanleren of toepassen. Om zichzelf en hun toekomst veilig te stellen, zetten bedrijven in op kandidaten met uiteenlopende talenten die zich kunnen aanpassen aan erg veranderlijke werkomstandigheden. Een team kunnen leiden of bewijzen […]

Sales & Marketing

Wanneer de recruiter ook marketeer wordt

Kandidaten die op zoek zijn naar meer authenticiteit, betekenis en transparantie, het massale gebruik van sociale netwerken om een job te zoeken, de war for talent: de HR-functie moet zich aanpassen aan een bedrijfswereld en een samenleving in volle verandering.

Artikels, jobs en videos!

Mis onze nieuwe artikels, video's en evenementen niet.
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bekijk onze blog