CSTC – WTCB

Het bedrijf & zijn sterke punten

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf is een onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht door en voor de bouwsector. Het centrum wil toegepast onderzoek in de sector bevorderen, om de toekomst mee vorm te geven en de bloei van een duurzamere samenleving te ondersteunen.

De acties zijn gegroepeerd rond drie krachtlijnen. Metier biedt een antwoord op de dagelijkse behoeften van de aannemers. Green Deal richt zich op de kansen van de groene transitie. Bouw 4.0 werkt mee aan de verspreiding en ontwikkeling van digitale knowhow in de sector.

De bouwsector staat nooit stil! Hij verandert continu en zoekt steeds naar oplossingen om een positieve en constructieve bijdrage te leveren aan de uitdagingen van onze samenleving. Samen willen we inspirerende partners en gidsen zijn, met een hoge toegevoegde waarde voor de aannemers.

De sfeer in het team

“Give me Five”! Zo heet het actieplan dat in 2019 van start ging. Het WTCB wil de vinger aan de pols houden van de maatschappelijke ontwikkelingen en de verwachtingen van zijn medewerkers, want zij vormen de kern van ons succes. Het WTCB tracht dus permanent een betere versie van zichzelf te worden!

Er staat heel wat te gebeuren. De hiërarchische structuur wordt steeds vlakker en organischer. Transversale samenwerking wordt sterk gestimuleerd. Binnenkort komen er coffee corners om informele gesprekken te bevorderen, naast plekken om even te ontspannen. Dat zijn maar een paar voorbeelden.

Alles wordt in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat mensen zich goed voelen en in hun functie kunnen groeien.

Onze waarden

De teams van het WTCB zijn multidisciplinair: ingenieurs, geologen, biologen, technici, administratief bedienden, vertalers, tekenaars, informatici, boekhouders … Samen delen zij evenwel één passie: de sector helpen om de uitdaging van de innovatie aan te gaan en mee te bouwen aan een duurzamere wereld!

Bovendien huldigt het WTCB de diepe overtuiging: “alleen ga je sneller, maar samen geraak je verder”! Dat geldt niet alleen voor de onderneming, maar ook voor het hele ecosysteem van beroepsorganisaties en andere intersectorale onderzoekscentra.

Ten slotte streeft het WTCB in al zijn activiteiten naar een steeds grotere impact. Het meet zijn succes niet af aan het aantal acties die tegelijkertijd van start gaan, maar aan de concrete impact die ze hebben op de aannemers en via hen op de samenleving.

Ze spreken Engels Frans Nederlands
Bedrijf sinds 1956

Alle jobs bij CSTC – WTCB

Artikelen, advies en video's om je toekomstige baan te krijgen!

Mis onze nieuwe artikels, video's en evenementen niet.
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bekijk onze blog