Black Sheep Tribes

Samen maken we dromen waar!

Het bedrijf & zijn sterke punten

BlackSheep plaatst mensen weer in het hart van organisaties en biedt via zijn verschillende bedrijven (de zogenaamde ‘tribes’) concrete en praktische oplossingen in uiteenlopende domeinen zoals IT, leiderschap, management en toegepast onderzoek.

De tribes van BlackSheep zijn georganiseerd in activiteitenpolen in België en Frankrijk. En omdat de gemeenschap een dienst bewijzen niet alleen om individuen draait, maar ook om goed bestuur en maatschappelijke verantwoordelijkheid, zijn twee Belgische stichtingen van openbaar nut (Innotopia en Tealium) aandeelhouder van BlackSheep.

Onze IT-bedrijven in België volgen de technologie op de voet en hebben een diepgaande expertise in het realiseren van projecten met een hoog risicopotentieel. Op het vlak van vernieuwend management en bestuur gebruiken onze afdelingen al ruim tien jaar lang methoden die steunen op een snelle en flexibele aanpak en op collectieve intelligentie.

Concreet gaat het om drie bedrijven: Oniryx, Boost Us en I’Groove.

De sfeer in het team

BlackSheep toont aan de hand van zijn activiteiten aan dat een ander bestuursmodel op economisch en sociaal vlak wel degelijk mogelijk is en kan werken. Dit model gaat ervan uit dat elk individu een troef vormt voor de gemeenschap, wanneer hij of zij de kans krijgt om zich te ontplooien door zich in te zetten voor zinvolle projecten.

Onze waarden

Afin de joindre la parole aux actes, les Tribus et leurs 150 collaborateurs appliquent un “BlackSheep Way of Life” au travers de cinq engagements forts que chaque membre s’attelle à respecter en toutes circonstances, en interne comme dans la relation avec clients et partenaires :

  1. Crois en ce que tu fais : on s’investit parce que ce que l’on fait a du sens.
  2. Revisite les normes : on ne prend rien pour argent comptant, on challenge les normes, on se remet en question, on sort des sentiers battus et on tente de nouvelles approches.
  3. Crée tes propres solutions : on ne se limite pas au modèle théorique, on s’adapte aux circonstances.
  4. Sois fier de qui tu es : les collaborateurs ne correspondent pas à des profils de fonction, ils sont le reflet de leur parcours de vie. ils ne sont pas lisses et interchangeables, ils sont uniques par leurs aspérités.
  5. Exprime-toi pleinement : on ne dit pas à l’autre ce qu’il a envie d’entendre, on parle vrai mais avec bienveillance.
Ze spreken Engels Frans Nederlands
Bedrijf sinds 2019
Aantal werknemers 160

Artikelen, advies en video's om je toekomstige baan te krijgen!

Mis onze nieuwe artikels, video's en evenementen niet.
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bekijk onze blog